Exemple

Nu au periuta de dinti sau pasta, dar daca ii iei in parte si ii intrebi, toti se spala pe dinti de doua ori pe zi. Copiilor le este rusine sa recunoasca ca nu au acasa periuta si ca nu se spala pe dinti. Stiu ca este rau, ca nu ar trebui sa se spele pe dinti, insa nu fac acest lucru din varii motive.

In primul rand, nu beneficiaza de puterea exempului. Daca mama sau tatal nu se spala pe dinti, cu siguranta nici copiii nu vor face acest lucru.

Nimeni nu i-a invatat. La intrebarea, repetata mereu in caravana „cine te-a invatat sa te speli pe dinti”, am auzit de zeci si zeci de ori raspunsul „eu am invatat singur”.

Nu le-a explicat nimeni. Ei stiu ca trebuie sa se spele pe dinti ca sa nu li se strice dintii. Insa nu cunosc mecanismul prin care mancarea ataca dintii sau de ce este necesar sa te speli de doua ori pe dinti in 24 de ore.

Probleme grave

Toti ar vrea sa aiba dintii albi si, mai ales, sa nu mai sufere de dureri de dinti. Majoritatea suporta durerile atroce de dinti pana cand dintii sunt complet distrusi.

Nu este de mirare ca au dezvoltat infectii dentare care se pot extinde si la alte organe si pot cauza probleme generale de sanatate.

Ajung la medic doar pentru extractie

Foarte multi copii ajung la medic doar pentru extractii, in momentul in care nu se mai poate face nimic pentru salvarea dintelui. Este o practica obisnuita printre parintii din mediul rural care nu au bani sa isi duca copiii la tratament stomatologic.

Ca urmare, multi au dinti si masele lipsa inca de la varste mici si incep sa dezvolte probleme grave de ortodontie.

 

Cu totii isi doresc un zambet frumos si sanatos. Impreuna ii putem ajuta!

Prin intermediul programului „Vorbeste in gura mare si zambeste” ne dorim sa le asiguram controale medicale gratuite, sa ii ajutam pe cei care au cele mai grave probleme si sa ii invatam pe toti care sunt regulile de baza ale unei igiene orale corecte.

Impreuna ii vom ajuta sa zambeasca. Ajuta-ne si tu! Orice donatie conteaza!

DONEAZA

 

 

 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cauta

Comentarii recente

    Categorii