Exemple

Povestea lui Danut

Lui Danut place de o fata de la scoala, blonda si pe care o cheama Andreea. Iar dorinta lui este sa isi repare dintele din fata ca sa il placa Andreea.

Danut este in clasa a V-a, „a V-a C”, a tinut el sa sublinieze. Este un copil cuminte si simti din dialogul cu el ca este bine crescut. Ii place sa munceasca, sa isi ajute familia. Se intrezareste in el un gospodar bun si un om de familie.

Cand am vorbit cu el era nerabdator sa ajunga acasa sa sape. Luasera un om care avea cal si plug sa le are gradina si deja visa la cartofii, porumbul, ceapa si morcovii pe care o sa le planteze.

Acasa este nevoit sa faca treaba de barbat, alaturi de bunicul lui, pentru ca tatal lui este plecat in Anglia. „Mi-e dor de el, lucreaza acolo de vreo trei ani” zice Danut zambind. „Vreau sa ma fac constructor ca tata. El m-a invatat sa lucrez cu ciocanul, sa zidesc.”

Mama este nevoita sa stea acasa cu cei trei copii deoarece unul dintre copii, cel mijociu, are diabet. Este o situatie grea, des intalnita peste tot in mediul rural.

Dar lui Danut nici macar nu ii trece prin cap sa se planga. Recunoaste ca este greu, insa ii place sa lucreze in gospodarie, sa aiba grija de gradina si de animale.

Zambeste mereu si ne-a spus un secret: „Vara imi place sa mananc inghetata si pepene. Cel mai mult imi place pepenele.” Si ne-a mai povestit cum aduna televizoare stricate pe care vara le schimba pe pepeni.

El este unul dintre copiii cu probleme grave, care are nevoie de tratament stomatologic imediat. Este unul dintre cei care vor primi ajutor pentru rezolvarea problemelor dentare grave prin intermediul proiectului „Vorbeste in gura mare si zambeste” realizat de Asociatia pentru Parteneriat Comunitar Brasov cu sprijinul Vodafone Romania.

 

Daca vrei sa adopti zambetul lui Ionut, doneaza 25 de euro pentru tratamentul de urgenta. 

 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cauta

Comentarii recente

    Categorii