Exemple

Povestea lui Robert

 

Inalt, blondut si timid, Robert ne spune ca in familie tatal si bunica lui sunt „nemti”.  Schmidt pe numele lui de familie, Robert nu mai vorbeste germana. Tatal a incercat sa ii invete pe cei doi baieti si sora lor dar nu a avut prea multi sorti de izbanda, iar germana nu se face in Lunca Calnicului, numai la scoala din Prejmer.

Robert este in clasa 8-a si vrea sa mearga la „profesionala auto” in Brasov pentru ca este atras de masini. Nimeni din familie nu lucreaza in domeniu, este o pasiune doar a lui.

Are probleme mari cu dantura si ne arata timid semnul cu portocala pe care l-a primit. „Stiam ca asta o sa primesc.”

Multi dintre dintii lui sunt cariati si asta in primul rand pentru ca mananca dulciuri si nu are o rutina zilnica de igiena orala. „Mananc zahar si mama imi zice sa nu mai mananc, dar eu tot mananc”.  Robert mananca si zahar gol. Pur si simplu ii place dulcele. A fost si la control medical ca sa vada daca nu are diabet, dar toate analizele i-au iesit bine: „mi-au zis ca n-am nici o problema.”

Ii place fotbalul, dar in ultimul timp nu a mai putut face atata sport pentru ca a avut piciorul rupt. Si l-a rupt „in lant”, aduca s-a impiedicat in lantul de la bicicleta si a cazut. Trei saptamani a stat cu el in ghips dupa ce initial i-au pus diagnosticul de entorsa si a stat cu el in fasa 2 saptamani.

Robert este sociabil si are multi prieteni si de-abia asteapta sa vina vacanta. Si mai asteapta ca in curtea casei unde de-abia s-au mutat sa apara animale: oi, caine, vaca, porci. Nu stim cat de multe dintre toate acestea sunt realitate sau sunt doar visul unui copil.

Robert va merge la liceu si are nevoie de o dantura frumoasa ca sa poata zambi si ca sa isi recapete increderea de sine.

Daca vrei sa il ajuti sa aiba un zambet frumos, da-ne o mana de ajutor. Clic aici.

 

Facebook Twitter Google Digg Reddit LinkedIn Pinterest StumbleUpon Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Cauta

Comentarii recente

    Categorii